Leon van de Neerzink
Vos, 100 cm, 1e Premie.


dekgeld 150,- (excl.)

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

LEON V.D. NEERZINK,

 

Deze fraaie vos wist de kopplaats op te eisen bij de nieuwe jaargang in de grote maat en liet daarmee veel zwarte toppers achter zich.

Dat was niet het enige; bij de verkiezing van de beste 3-jarige van alle maten, wist Leon deze titel voor zich op te eisen.

 

Leon is een zeer fraaie voshengst met zeer veel ras, een fraai hoofd, rondom een goede bespiering, goed in de verhoudingen, staand op hard en droog beenwerk met goede voeten.

De kampioenshengst Vieno v.d. Bosrand tekent voor het vaderschap; gefokt uit de bekende Bosrand bloedlijnen. Vieno is een zeer bekende voshengst die zijn sporen reeds heeft nagelaten in de vosfokkerij. Gefokt uit predikaatrijke bloedlijnen waaruit meerdere voshengsten zijn toegelaten tot de fokkerij.

 

De moeder van Leon is Bloeme v.d. Neerzink, een vosmerrie van 100 cm. De vader van Bloeme is de goedfokkende eerste premiehengst Polly v. Waterloo, eveneens een vos, gefokt uit bekende zwarte bloedlijnen.

De moeder van Bloeme is No Noir v.d. Amstelhof, een 1e premie vosmerrie en daarmee komen we terecht bij Friso v.d. Heuvelshof en Fediola v.d. Römer; en deze bloedlijnen klinken ons als muziek in de oren.

 

Met de raseigenschappen die Leon bezit en dan nog eens gefokt te zijn uit deze bloedlijnen, biedt dit zondermeer positieve garanties voor in de fokkerij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamboom
Leon van de Neerzink 2
Nieuw !!
Beste van de Nieuwe Jaargang 2020
Tophengsten 2020